Mummy of Ezhan,Erfan & Edriana

By: emy omar

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Monday, 18-Feb-2008 17:30 Email | Share | | Bookmark
Our Sunday

 
 
 
View all 24 photos...
Last Sunday Daddy took us to Umbai..(the most popular place for having ikan bakar in Melaka ) We stop at Tesco for a while.Daddy bought an exercise gear at TAKASHIMA outlet. We also bought something for the kids then continue our journey to Umbai which was just 20 minutes drive from Tesco Actually mummy would like to try the new place for ikan bakar at muara sg duyong.(my friends cakap sedap) and I always heard the stories on the tasty and superb of the food there but then my husband tak mau la pula.. His the man..so he has the right to choose takpe next time mummy pulak belanja makan kat situ
Since it was Sunday so orang tak berapa ramai la masa kami tiba. We arrived there at 6.30 pm. (Umbai usually will be full house during weekend)

Umbai..here we come

At the moment we arrived there,my sweetie pie was fall asleep. (Erfan selalu la macam tu nye) Walk around the Perkampungan Ikan Bakar for awhile..waiting for the sunset..then only we moved to the "gerai"
Daddy order for sotong goreng tepung, kerang rebus, ikan siakap kukus & ketam black pepper. Daddy yang pilih gerai ni sebab dia kata dekat dengan playground..senang Ez nak main. whilst waiting for the food to be prepared..Ez play at the playground which is just a few step from our table. Meanwhile my little Erfan is still sleeping

Sampai aje food Erfan pun bangun. Luckily tak meragam .Bangun2 dari tido terus join abang Ez kat playground.Dapat la mummy & daddy menikmati food dengan tenang . The food is nice..well cooked. Yang paling penting tempat ni tak banyak kucing mummy sebenarnye geli pada kucing (tak tau la nak kata geli ke takut) tapi memang sejak azali tak suka kucing. Boleh panjat meja tau..kalau kedai tu banyak kucing..(I used to do it before..) at the same time mummy suka makan seafood juge..(susah beb nak cari tempat untuk makan seafood yang kureng kucing ni )








Quote:
I can't upload our pix at Umbai at this moment..the FP mengong la pulak..


Quote:
~Aida~ Umbai memang terkenal dengan ikan bakarnye..tapi tempat lain pun ada juge
~Zai~ Sorry la Zai..sibuk sikit la akhir2 ni
~Mummy Irdina & Arissa~ Umbai memang best..kadang2 kami ke Perlabuhan Klang Utara juge..situ pun seafood best.Kat Bagan lalang best jugek
~Kamalina~ saya ni penakut& geli dengan kucing. Tapi rumah my mum ada beli persian cat bila saya balik cat duduk dalam cage
~Kak Sham~ Fp ni mengong la pula hari tu..tu yang tak dapat nak upload pix. Memang nasi lemak dimakan dgn ikan bakar kak Sham,ketam tu masak black pepper..sedap..meh la datang Melaka nanti saya bawak gi sana





Monday, 18-Feb-2008 08:53 Email | Share | | Bookmark
~Back dated entry~ Ezhan & friends

 
 
 
View all 4 photos...
Last week Ezhan had a cake cutting with his friends.(in his Preschool).Mummy ordered 2 kg butter cake for him and prepared goody bag for his friends too.


Ez with his cake..and his action whilst cutting his Birthday cake


Ez and his friends

Quote:
Thanks to kak Wan(Ez's teacher) who took all the pictures



Quote:
This is what he gets from mummy and daddy for his 6th Birthday. He loves books and arts at the same time he loves heavy machine toys too.(His favourite cartoon is BOB THE BUILDER) so mummy bought him an origami book and daddy bought him the heavy duty machine toy with remote control. Last year daddy bought him a set of Grollier story book




Quote:
The useful books that daddy bought for him last year




Sunday, 10-Feb-2008 09:00 Email | Share | | Bookmark
HAPPY BIRTHDAY to MUHAMMAD EZHAN SHAFRI

 
 
 
View all 22 photos...

Happy Birthday to you
Happy Birthday to you
Happy Birthday to Ezhan
Happy Birthday to you



How time flies..today my eldest son turning to age 6. You growing my boy!! At first mummy & daddy plan nak bawak Ez pegi Animal Safari which is just 20 minutes(car ride) from our house.Since my lil boy(Erfan) was not in a good health so mummy & daddy pun cancel that plan. Memang this year we're not planning any birthday celebration untuk Ez kat rumah. A few week before mummy dah tanya Ez nak celebrate kat rumah or kat sekolah. Then Ez kata nak celebrate dengan kawan2 so daddy kata biar la tempah cake & Ez bawak gi sekolah aje. Mulanye mummy ingat nak buat tea party ajak mummy's friends & daddy's friends but then ramai yang mengambil kesempatan cuti CNY gi berjalan so takde orang la pulak nak join. At last we just had a small cake cutting session among our small family Sian gak kat Ez tapi..tu la nak buat macam mana kan. But last night daddy brought us having our dinner at Mama Chop Papa Grill at Cheng.



Lepas tu we went to the River Pirate Park near Sg Melaka. Ramai sungguh orang The kids really had fun riding that "EYE on MELAKA" .




Lepas tu kami ke Spice Garden. Ez ajak naik river cruise hari tu masa our 1st ride kami naik waktu siang..so this time malam pulak. so mummy and Erfan Q for the cruise meanwhile daddy & Ez gi kat kaunter ticket beli ticket. Kat sana pun kena beratur panjang

Quote:
Tengok..panjang betul barisan...

Mummy beratur sambil mendukung Erfan almost 1jam setengah finally at 10.15 pm we get into the cruise. Best gak naik boat tu malam-malam. Dapat tengok perkampungan Melayu Melaka yang berada kat tepi-tepi sungai tu sambil disajikan dengan persembahan DONDANG SAYANG. Erfan dah mula tak selesa by the time the cruise nak pusing balik ke Jetty the ride took about 45 minutes.


Ok la rasanye. Kami tinggalkan Spice Garden and heading back to our HOME SWEET HOME.Masuk je kereta about 5-10 minutes the kids already fall asleep. We reached our house at 12.15 am


Quote:
The time when we reached our house


Esoknye mummy bangun awal. Since there's no official celebration untuk Ez so mummy decide to prepare his favourite food for lunch..puas la mummy bersilat kat dapur sorang2 Daddy tolong jaga Erfan yang dok meragam asyik nak dukung tu. Mummy buat pizza(yang tak berapa nak menjadi tu), garlic bread, chicken cream soup then beli birthday cake untuk Ez.

Quote:
Daddy kata pizza tu ok...for the beginner macam mummy ni

to Ez mummy would like to wish you HAPPY BIRTHDAY ..Semoga Ez akan terus berjaya dalam pelajaran..mummy loves you so much...


Quote:
Ez blewing the candles



Quote:
Adik tido je..the whole day,tak sihat



Quote:
Kak Sham thanks for the Birthday wish yea..candle holder tu beli kat Tesco.Macam2 design ada
Emy thanks for the wishes.It's my 1st time buat Pizza tapi macam over cooked je but the taste ok
Siti thanks for the wish
Farah thanks for the wish..a'ah jam ikea.Kalau tak silap saya around RM2 -3 kot murah je kita beli 2.White satu, black satu.Yang black letak dalam my classroom di sekolah.
Ruzi thanks for the wish..



Thursday, 7-Feb-2008 02:31 Email | Share | | Bookmark
He's turning 6 this SUNDAY

 
My dear son is turning to 6 years this February 10.


Daddy, Mummy and adik Erfan wish you HAPPY BIRTHDAY Ezhan..May your life will fulfill with all the brightness stars!!We love you...

Quote:
I'll update the FP later..we going back to Seremban today..spending our CNY holiday there..


Quote:
To all mummy's FP friends thanks for the birthday wishes for Ezhan


Tuesday, 5-Feb-2008 14:41 Email | Share | | Bookmark
I've been tagged

Mummy has been tagged by Kak Sham..Baby Sofie's mummy..

Let make it fast.Masa mummy mengandungkan Ez almost 6 years ago (I was "Bunting Pelamin" ) mummy beli 3-4 buah buku himpunan nama-nama.Sebenarnya isi kandungannye lebih kureng je tapi biasala.. nak puaskan hati beli la juge..tu belum kira yang dipinjamkan oleh kawan-kawan lagi tu. masa usia Ez dalam kandungan 6 bulan mummy went for a 3D scan.Masa tu dah tau la the baby inside mummy's tummy is a boy.So we start searching for a good name for baby boy.Cari punye cari akhirnya kami jumpa nama Izha'n dalam salah satu buku tu but then we decide to change letter I kat depan tu kepada E.(It was the 1st letter for mummy's name-EMY) Ezhan membawa maksud patuh dan berani.Then daddy suruh letak Muhammad kat depan yang mana Muhammad membawa maksud Yang terpuji dan dirahmati So jadi la Muhammad Ezhan tapi mummy rasa macam tergantung je nama tu cari la lagi jumpa Shafri yang membawa maksud suci,S is stand for the beginning letter for daddy's name Mohd Selan. Actually arwah atuk mummy pun kata nama Shafri tu sejuk..so kami setuju menamakan Putera pertama kami yang lahir pada 10 Februari 2002 dengan nama MUHAMMAD EZHAN SHAFRI bin MOHD SELAN bila dicamtum kesemuanya membawa maksud Yang terpuji dan dirahmati, patuh dan berani serta suci.
Bila mummy mengandung kali kedua I really hope it will be a baby girl at first.But then bila scan it shows that it was a boy again.. mummy tak kisah la yang penting baby sihat.So this time cari nama guna the same books masa cari nama Ez dulu. Masa tu kat TV3 tengah sibuk siarkan cerita Natasya.Mummy was influenced by the character acted by Ezany. Bila cari dalam buku Irfan membawa maksud bijaksana.Kali ni we still change letter I to E again.Daddy decide to kekalkan nama Shafri kat belakang tu so bila lahirnya our 2nd boy on 23rd November 2006 we named him as MUHAMMAD ERFAN SHAFRI bin MOHD SELAN yang membawa maksud Yang terpuji dan dirahmati, bijaksana serta suci. Semoga kedua-dua putera kami ini membesar dengan cerdik dan sentiasa dirahmati oleh Nya..insyallah hopefully lepas ni ada pulak rezeki mummy nak dapat baby girl nama dah ada nie...

My next tag victims are :
1. Ruzi
2. Kak Daalia
3. Aida
4. Kamalina
5. Mummy Irdina & Arissa(Sorry tak tau your real name,my dear)


REQUIREMENTS : Write about what or how or why you gave the name(s) to your kid(s).
QUANTITY: 5 people
TAG MODE: Firstly you leave their blog and post link and add to the list below and secondly you let the blogger you want to tag know that he/she has been tagged by commenting in his/her blog or etc


Quote:
I'll try to upload gambar-gambar the kids masa baby in the future..sekarang tak sempat la..running out of time


[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net