Mummy of Ezhan,Erfan & Edriana

By: emy omar

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Sunday, 30-Dec-2007 09:50 Email | Share | | Bookmark
Erfan 1st day @ nursery

 
 
 
Erfan starts his 1st day at nursery on 26th December baru ni..sebelum ni tinggal dengan nanny kat Seremban, since he has turn to 1 year so mummy decide to send him to the nursery which is near our house .Mummy awal2 lagi dah prepare barang2 yang akan dihantar ke nursery such as susu, diapers, towel, clothes, baby bath and so on. Hari ni kira trainning la before the actual day kan..pity my little boy.Macam faham je..siap ta-ta to mummy & daddy lagi. Maybe excited tengok toys & play ground kot first time la katakan..but then on the following day he refused to go .Melalak la pulak.. mummy pun sedih je tapi kuatkan semangat juge ..next week sekolah dah buka so kena juge hantar erfan kan..hope he will get used to it,insyallah

Mummy loves u so much..


Monday, 24-Dec-2007 07:42 Email | Share | | Bookmark
IKEA again

 
 
 
View all 16 photos...
As told before we need to visit IKEA again .Ramainye orang!!! Lepas beli a pair of bar stool we moved to 1Utama.Since it was Sunday and Chirstmas is coming soon so ramai la orang keluar bershopping.Tapi biasa la Malaysia ni kan berbilang kaum..yang memenuhkan kebanyakannye orang Melayu After 30 minutes searching for parking kami dapat parking dekat dengan lift tu yang best..tak yah jalan jejauh Lepas lunch kat Burger King,masuk parkson cari baju hubby then moved to Jusco. Rupa-rupanya ada Barney Show pukul 5ptg. Dapat la Ez tengok Barney show..Erfan pun happy..tak dapat duduk depan stage,ticket dah habis.Kalau nak kena tunggu pukul 8 punya show .Hubby manage to find a place for us beside the stage. Dapat la Ez tengok Barney clearly Sebelum keluar dari 1 utama singgah beli cookies kat famous amos.Our favourite..double choc for us and no nut for Ez. Around 6 keluar parking hubby ajak pegi rumah sister dia kat Subang..She just moved to her new house at Subang Suria Apartment. Lepas dinner around 9.15 kami balik Melaka.. .Highway dari Selatan ke KL jam teruk start lepas Nilai sehingga dekat2 dengan exit Pedas Lingg
i.Nasib baik KL-Selatan traffic move smoothly. Sampai rumah nearly 11.30 penat..zzzz


Barney is here..

Our favourite cookies
Quote:
Thanks Kak Gee sebab ajar kita...


Saturday, 22-Dec-2007 10:44 Email | Share | | Bookmark
Aidiladha 1428H

Nak packing baju anak-anak
Lepas tu baju kami pula
 
View all 32 photos...
Tiada yang istimewa untuk sambutan Aidiladha tahun ni. Kami pulang ke Seremban sehari sebelum Hari Raya.Tiada saudara mara yang melakukan ibadah korban tahun ni..(last year meriah!!Korban seekor lembu kat rumah arwah atuk & aqiqah Erfan sekali)sedihnye tahun ni..rumah arwah atuk kosong..sunyi .Dulu ada my aunt duduk situ tapi sekarang aunty Nor & family dah berpindah so rumah tu kosong..dulu adik beradik my mom balik berkumpul dirumah tu la..yang dari KL semua balik tahun ni takde dah.Masing2 raya rumah sendiri la nampaknye Tak bestnye la..macam mana la kalau Hari Raya Aidilfitri nantikan..sure lagi sedih punye . Tapi nak buat macam mana..lumrah kehidupan perlu ada perubahan dan hidup perlu diteruskan. Pagi raya duduk dirumah aje.Mummy buat kerja sekolah sikit..siap bawak laptop balik beraya maklumla sekolah dah nak buka tapi masih banyak kerja yang belum selesai .Aunty nor and family datang beraya(lepas sembahyang raya) petangnye kami ke rumah baru mereka pula di Panchur Jaya lepas tu bawak anak2 pegi citypark kat Seremban 2,feeding the fish . Esoknya kami pegi ke rumah parents my friend. Melawat dia baru lepas operation beberapa hari sebelumnya.Then singgah kat rumah Pak Long.Lunch kat situ..merasa kami makan ikan patin masak tempoyak ..petang lepas solat Jumaat kami balik ke Melaka.Singgah di kg hubby dulu then baru balik rumah..

They Love each other very much


Wednesday, 19-Dec-2007 10:18 Email | Share | | Bookmark
Tailor

 
 
 
Just to share with guys out there..Pagi tadi pegi ambil baju kat Tailor..it's my usual tailor in Masjid Tanah town..kadang-kadang hantar baju kat tailor di Seremban but this time tak sempat so I decide to sent it to this Chinese tailor. Hantar 2 pasang baju . Sepasang untuk dibuat Baju Kurung Kedah & sepasang lagi untuk Baju Kurung Pahang. I were charge for that 2 clothes for RM 150. Kalau la mummy punye kemahiran menjahit tak perlu hantar baju ke tailor.Jahit aje sendiri..malangnye mummy tak pandai menjahit so what to do still kena hantar baju ke tailor. But in the future mummy akan hantar baju kat tailor di Seremban aje la..puas hati

Quote:
Sham..betul tu.Kalau hantar kain yang kena lining memang expensive. I hantar dulu kain opel Rm100++ untuk sepasang. Tapi kalau jahit cantik..puas hati takpe.Berbaloi


Sunday, 16-Dec-2007 08:14 Email | Share | | Bookmark
A day at Melaka town

Mummy & Erfan
=)
 
View all 21 photos...
Semalam(Saturday-15 Dec'07) kami spent our day in Melaka. Pagi2 lagi dah sampai kat ofc OUM Melaka.I had to register for my January'08 sem & ambil modul.Hu..hu..next sem subjek yang di offer semuanya berat.. puasla membaca. Lepas settle semua urusan kami pegi sarapan.Pagi tu sekadar minum secawan nescafe je di rumah. Stop kat satu tempat ni(berhadapan dengan bukit cina) yang orang ramai kata Mee,bihun sup, mee kari & rojak dia sedap.Baru hari ni kami berkesempatan mencubanya.Mmm..memang sedap.Patutla ramai orang.Lepas tu kami terus ke Mahkota Parade.Saja jalan2..sebabkan SALE so orang pun ramaila..pusing2 MP beli shoes kat Giamax, baju budak berdua ni kat World of Cartoon & Poney and books kat MPH. Ingat nak cari parfurm & handbag..tapi orang ramai sangat..some other time la..Sebelum masuk kereta sempat la beli Cinnabon"it's our favourite" Lepas keluar dari Mahkota Parade singgah kat Pahlawan square kejap. Pusing2,jalan2..Ez sempat la buat sand art activity.He choose Sponge Bob.. Lebih kurang 1 jam 1/2 kat situ kami terus ke Jusco Ayer Keroh. Wow!! seperti yang dijangkakan orang ramai kat situ. 2-3 kali pusing baru dapat parking. Masuk je JJ kami terus ke food court. Cari punye cari dapat la tempat kat satu corner tu..lepas makan kami pegi ke Men's department..hubby cari shirt. Jumpe la 2 helai yang berkenan dihati..ingat nak cari beg sekolah Ez tapi takde yang dia berkenan..takpe la nanti kita cari lagi yea..Keluar je dari JJ around 5.30ptg start hujan renyai2..budak berdua ni pun apa lagi zzzzz tido la penat ye sayang..


[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net