Mummy of Ezhan,Erfan & Edriana

By: emy omar

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Sunday, 14-Sep-2008 06:39 Email | Share | | Bookmark
Backdated entry

Penuh semeja..nasib baik habis kalau tak sure membazir
=)
Saya suka yang KIWI flavour tu
View all 16 photos...
Banyak sangat citer yang nak di kongsi. Lama tak update sebabnye kemalasan yang melimpah ruah di bulan Ramadhan ni . Ok baru2 ni my parents + my kakak & adik datang berbuka kat rumah kitaorang.Since kitaorang tak dapat nak balik minggu tu so diaorang pun datang la.Macam biasala aku memang tak sempat nak masak punye..cuma masa lauk Lala berlada je..bila my mom call kata nak datang macam lipas kudung gi pasar ramadhan beli beberapa jenis lauk & kuih muih.Tetiba bila my mom sampai tengok dia bawak turun lauk pauk yang dia dah masak Alamak!!itu la akibatnya kalau tak bertanyakan..akhirnya masa berbuka tu penuh 1 meja tu dengan juadah berbuka yang memang tak ku duga .

Baru2 ni tetiba je masa lebih kurang pukul 4 petang tekak ni tetiba terasa nak makan donut tapi bukannye donut yang jual kat pasar ramadhan 3 RM1 tu.he..he... bila bagi tau my darling hubby dia kata ok takpe la lepas buka kita gi BIG APPLE cari donut(since Dunkin Donuts dah tutup kat Melaka so Big Apple aje la tempat yang selalu kitaorang serbu kalau teringin nak makan donut) malam tu (esok tu working days tau) lepas solat maghrib kitaorang gi Melaka town(which took us about 45 minutes to reach Melaka town) gi Dataran Pahlawan serbu Big Apple.Sambar 6 keping donuts pastu balik Dalam kereta masa otw back Ez siap kata kita gi Melaka just nak beli donut je ke?tak shopping2

Ok semalam lepas berbuka kitaorang gi Jusco Ayer Keroh plan awal nak pegi petang tu tapi memandangkan pagi tu aku ada lecture tengahari baru balik so tersangat la penat dan tak laratnye.Jadi lepas berbuka baru kitaorang keluar. Orang memang of course la ramaikan.Sampai Erfan pun tak nak turun langsung asyik berdukung je ngan daddy dia..


Ez pun sama berkepit je la ngan mummy,Grab beberapa pasang baju je untuk my boys..tapi paling susah nak cari seluar untuk Erfan.Bila mummy berkenan takde saiz pulak..bila ikut age dia daddy kata besar la pulak hai Erfan bila la nak tinggi2 ni
selesai membayar & left JJ by 10.30 malam. Takpe daddy kata mana yang tak cukup tu nanti cari masa kita turun KL insyallah next week .

Quote:
Masa ni orang dah mula kurang sebabnye dah pukul 10 lebih

Sebelum balik singgah MC D Ayer Keroh dah shoot back to our home sweet home..
Ok update pasal Ez pulak eh.Alhamdulillah Ez belum ada lagi tinggal puasa.1st day je merengek2 nak minta air masuk 2nd day & seterusnye dia dah ok..tapi bila berbuka menu dia tersangat la simplenye..suruh gorengkan ayamas(ala KFC tu) then dia akan dengan nasi & kicap sian dia..Ez memang tak pandai makan lauk2 lain..kalau ikan lagi la dia geli. Kadang2 dia minta telur dadar je nak makan masa berbuka..siannye anak mummy .Tapi sejak kebelakangan ni dia dah tukar menu untuk berbuka..dia akan suruh beli nasi lemak kukus kat pasar ramadhan..tapi nasi dengan sambal & telur je la aksessori lain dia taknak. Sahur nanti minum susu sebotol ha..kadang2 je makan nasi hai..macam2 budak sorang ni la.. 0)

Erfan macam biasa la..makin aktif & bertambah lasak . Tapi kalau kat rumah dia la yang paling rajin mengemas..kalau kata nak gi jalan je dia sure akan susun kusyen2 kat atas sofa dulu & kutip semua toys masuk dalam bakul pastu baru dia pegi kat shoe rack ambik kasut suruh pakaikan kalau Ez takde la memang dia cabut naik keta je terus . Tapi Erfan selalu kerja kan abang dia..nanti Ez bila dah tak tahan akan menangis


Tuesday, 2-Sep-2008 05:07 Email | Share | | Bookmark
1st Ramadhan 2008 ~ 1 Ramadhan 1429H

Buah Melaka
Kuih Koci
Popiah basah
View all 13 photos...

Alhamdulillah semalam dapat la menyempurnakan ibadah puasa untuk hari pertama.Ez pun sama..Ez ni makan memang tak cerewet sangat.Dia berbuka dengan ayam goreng,nasi(letak kicap),kuih karipap & soya bean..Kitaorang balik berbuka kat Seremban semalam dengan my parents.Dah lama betul kitaorang tak balik Seremban since my FIL sakit my parents je yang turun Melaka.So semalam dapat la berbuka dengan masakan yang semuanye my mom masak. Dari lauk pauk untuk berbuka sehingga la kuih muih.Kitaorang gi beli kuih karipap untuk Ez,popiah basah & sata je..(tak best sata tu macam hampeh je rasanye) Harapnye mummy larat la nak berpuasa dah cukup la sebulan untuk tahun ini insyallah. Hari ni plan nak masak sementara tengah cuti ni(Melaka cuti ye today...)tapi tak decide lagi menunye..nanti esok kita update lagi ye


Friday, 29-Aug-2008 10:29 Email | Share | | Bookmark
Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak

 
 
 




Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak kepada semua rakan-rakan fp..semoga kita semua dapat menjalani ibadah puasa pada tahun ini dengan lebih sempurna dan penuh keinsafan,insyallah..



Quote:
Saya try upload beberapa keping latest pix but failed to do so FP tengah bengong kot




Sunday, 17-Aug-2008 10:50 Email | Share | | Bookmark
No Current Update

To all my fp friends sorry for the inconvience ..I have no time to update my fotopages or even being a reader to you guys fotopages too.. My FIL was warded since last Wednesday . His condition is quite critical at this momment . My husband was the youngest in the family so he really closed to his father so we're spending most of our time at the hospital..I always pray the best for my FIL.He just had an operation this afternoon & so far there is no side effect occur after the operation . I really hope things will be back as normal again...thanks guys for your understanding & hope to see you guys later


Monday, 11-Aug-2008 08:51 Email | Share | | Bookmark
Friendship

 


I Would like to dedicate this poem to my best friends no matter wherever you are...My best friends in during my childhood, my bestfriends at school and also my one and only best friend that used to be my pen-pal before but now become my best friend..(you know who you are!!)

A SIMPLE THANK YOU TO MY FRIENDS....
Quote:
Into the dim lit, bare walls of my world,
You entered, bringing light and life to me,
The vivid colors, painted with a swirl
Of wit and charm, of personality,
With tender care, you added comfort, warmth,
And images that line the now bright walls.
I look upon them fondly, bringing forth
A thankfulness that you walk in these halls
With me; our friendship has become a part
Of my world now; it has its special place,
Within my being, life, and in my heart,
Your name hangs right beside your smiling face.
Rememb'ring just how drab these walls had been,
I have to thank you for the light, my friend.



SCREEN FRIENDS...

Quote:
My husband has finally gone to work
My children have finished their play
they've gone to bed their stories read
Now it's my time of day.

I've had one of those days
you know what I mean
so I sit back and relax
and turn on my screen.

I'll talk to all my friends
who know just what to say
to make my stresses go
and my troubles fade away.

My friends you're always there for me
whenever I feel blue
and though we've never met before
I know our friendships true.

And although we haven't been friends for long
in this short time it seems
we shared so many things already
our hopes, our fears, our dreams.

We come from different walks of life
but we share a common bond
and it's time to say that of all of you
I've grown so very fond.

So thank you friends for being there
whenever I've needed you
I know you're always there for me
and you know I'm there for you


I would like to dedicate this special on Cyber friends to all my FP friends...
* (Tak mau sebut nama takut ada yang tertinggal nanti ada pulak yang kecil hati..tapi this poem really came from the bottom of my heart!!cewah )


[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net