Mummy of Ezhan,Erfan & Edriana

By: emy omar

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 4-Jun-2008 07:44 Email | Share | | Bookmark
A year older than yesterday

 
 
 
View all 4 photos...

Only Allah knows how much I love my him..

p/s A big thanks also goes to my best buddy from Temerloh for the Birthday parcel


*thanks for the telekung,fridge magnets,cards& the kain batik too..love you my dear Ruzi.


Tuesday, 3-Jun-2008 04:51 Email | Share | | Bookmark
LUNCH

 
Setelah sekian lama tak ke dapur..(since conceive this time..tak lalu benar nak makan nasi) tapi tetiba je pagi ni terasa nak makan nasi.Bila bagi tau my dear hubby laju je dia nak ke pasar.Nak cari lauk apa nak teringin nak dimasak nanti. Tetiba tekak terasa nak makan sup ikan merah. Bila hubby balik je dari pasar..terus la mummy ke dapur.Lagi pun start hari ni sampai Thursday daddy akan bawak students year 6 sekolah dia gi motivasi kat Seri Warisan,Resort di Ayer Keroh,Melaka.Sepatutnya daddy kena stay sana juge,tapi since mummy macam tak larat je nak handle budak berdua ni the whole day nanti(especially Erfan la..) so daddy decide balik malam nanti
.Mula2 daddy plan nak drive Viva je,jimat sikit minyak but then tetiba kawan dia inform kena bawak budak la pulak,sebabnya tak muat bas.So nak tak nak daddy terpaksa la bawak Waja.Tinggal la sang Viva kat kitaorang.
Awal lagi mummy dah selesai masak.Pukul 12 je kitaorang dah lunch. Berselera pulak hari..alhamdulillah..setelah sekian lama tak selera nak makan nasi hari ni selera yang hilang tu datang kembali.
Daddy dah pegi pun tadi.Masa daddy nak pegi Erfan melalak2 nak ikut.Sian dia..menangis sampai akhirnya tertido..Tinggal la Ezhan sorang mengadap cartoon kat tv tu


Quote:
Our lunch yang simple tetapi cukup membuatkan ku terbuka selera akhirnye


Monday, 2-Jun-2008 06:12 Email | Share | | Bookmark
MENJAWAB TAG

 
 
 
View all 7 photos...
Ish..ingatkan musim tag-mengetag ni dah pun berakhir,rupe2nya..belum lagi Kali ini saya dengan rasa berbesar hati menjawab tag dari one of the fp friends kita..cik sitione. Tugas kali ini berbeza sikit dari tugasan sebelumnye..kali ini pasal apa yang ada tersimpan dalam wallet yang kita usung setiap hari tu..bagi memuaskan hati siti & tatapan rakan fp yang lain saya kongsikan apa yang ada dalam wallet PIERRE CARDIN saya tu ye..jom kita sama2 tengok.





Selain daripada mykad & driving license saya..dalam wallet saya tu turut tersimpan beberapa id card yang cukup penting pada saya.Antaranya..kad nikah & mykid Erfan.



Selain daripada itu juge..saya turut bawa bersama beberapa kad yang tidak kurang pentingnye.. jom kita tengok...



Kad atm(public bank) saya, credit card HSBC & CITIBANK & beberapa jenis kad lain yang sering digunakan..

Ok selesai menjawab tag tentang apa yang ada dalam wallet saya sekarang tiba masanya menjawab tag yang seterusnya..tag tentang warna merah.Tugasan kali ni agak susah sikit tau puas saya mengodek2 & menyelongkar gambar2 lama kot2 ada tak gambar2 saya berbaju merah..tapi susah bebenar yang dicari .Memang saya akui kalau blouse & T-shirt yang ada dalam wardrobe saya tu kurang bebenarnya yang berwarna merah.Kalau ada pun beberapa pasang baju kurung yang saya pakai ke sekolah tapi bagi tidak menghampa kan cik siti yang berada jauh kat Dhaka sana saya cuba juga mencari gambar2 saya yang ada kena mengena dengan warna merah..harap2 siti puas hati yea


Quote:
Sama ada berbaju merah,bertudung merah,berkasut merah @ berlatarbelakang berwarna merah ni aje yang dapat saya cari



Quote:
Ini pula gambar benda @ orang yang berada disekeliling saya yang berwarna merah




Quote:
Dan ini sebagai penutupnye..diharap puan siti yang telah mensasarkan saya sebagai mangsa tag nye berpuas hati ye


Sebelum tu saya dengan rasa berbesar hati telah memilih beberapa orang rakan fp untuk menyambung tugasan ini ye Jom kita tengok saya yang kena...

i) Kak Sham mummy Sofie
ii) Yong ibu Chem
iii) Kak Dila (Melbourne)
iv) Anis (Oslo)
v) Aimi Kamalina


Tuesday, 27-May-2008 23:54 Email | Share | | Bookmark
The beautiful moment

 
 
 
View all 6 photos...
Just to share with you guys this lovely pictures that I managed to snap while we're at Jusco Melaka yesterday. Mummy beli baju untuk new born baby untuk bagi my friend yang baru dapat baby girl last week. So lepas bayar baby wanted to carry the plastic bag. Then whilst walking to the shoes department(mummy nak cari sandal yang more comfortable to use during the pregnancy period) my dear Erfan grab his daddy's hand and they walked together.. sweet sangat..




Lepas tu kami gi makan kat Shakeys..the pizza was so bad..tak tau la maybe my tekak kot..I order iced lemon tea for me..(my dear kak sham..emy tak minum coke or any other carbonate drinks I'll take your advised )




Quote:
The tasteless mushroom soup


Baby dah start meragam masa lepas makan tu..dah boring la tu.Since Ezhan is not around(ez duduk seremban,sibuk nak tinggal rumah atuk) adik bila kat rumah pun boring je..takde kawan


Quote:
My new sandal


Quote:
Sebelum balik we let baby to ride the machine train ,tapi tak letak coin pun..baby takut bila train tu keluarkan loud sound & goyang2


Sunday, 25-May-2008 11:25 Email | Share | | Bookmark
JOM MAKAN-MAKAN!!!

 
 
 
View all 20 photos...
Sejak pregnant ni saya memang jarak bebenar makan nasi. Memang tak boleh langsung..takde selera tapi saya hanya boleh makan nasi lemak, nasi minyak, nasi beriyani & seangkatan dengannye..tapi bagi mengelakkan berat badan naik mendadak,saya gantikan saje menu nasi tu dengan roti.Roti memang boleh masuk punye .Since saya tak makan nasi tekak ni asyik nak mencari fast food aje..semalam Sabtu kami ke Mc Donald di Ayer Keroh,berdepan dengan ZOO Melaka. Kat situ luas,ada playground untuk anak2 bermain..biasala kalau ke Mc D menunye sure la burger kan..
Ahad pula kami ke Dewan Alam Damai Cheras,majlis perkahwinan anak adik ayah saya..dalam ertikata lain sepupu saya la..kami tak lama disana.tak sempat tengok pengantin pun,sebab ayah saya ada meeting dengan Persatuan LAWN BOWLS beliau pada sebelah petangnye..Sebelum balik ke Melaka sebelah petangnye kami singgah pula kat A&W Lake Garden Seremban.Kalau nak ke A&W saya suka kat area lake garden Seremban ni..best sangat.Kawasannye memang luas.Ini la antara outlet A&W yang tertua di Malaysia & yang pertama di Seremban (teringat Ez masa kecik2 kalau nak ajak pegi A&W sure dia akan kata,"Mummy jom kita pegi makan Bear" )


Sape nak share burger dengan saya?


Nasi Minyak kenduri..


A&W Lake Garden,Seremban


Double Deluxe burger with Cheese


Mozar Burger


Buah tangan dari Pengantin


Macam2 ada..macam ASTRO la pulak


[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net