Mummy of Ezhan,Erfan & Edriana

By: emy omar

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Sunday, 27-Apr-2008 06:44 Email | Share | | Bookmark
All about me

 
 
 
View all 6 photos...

Code:


Ramai yang nak tahu a little bit about me,so entry kali ni kita citer sikit pasal myself.

Code:


Start with my full name..My full name is EMY BT OMAR..that is what stated in my mycard.Born on 4th of Jun 1979 at Seremban General Hospital. Anak kedua daripada 3 orang adik beradik.My hometown was in Seremban but now I'm staying in Masjid Tanah,Melaka. I have married to a humble man... Mohd Selan b. Md Rani who was 11 years older that me.Betul la kata orang "CINTA TAK MENGENAL USIA"And now we lived happily with our two boys in the family Muhammad Ezhan Shafri 6 years & Muhammad Erfan Shafri turning 2 this November. And we are also waiting our new bless from Allah,alhamdulillah.(insyallah it will be on December this year)

I'm working as an English teacher at one of the "rural area primary school"in Kuala Sg Baru Melaka which was 15 km from my house in Masjid Tanah.I'm also on my way in completing my 1st degree in TESL with OUM..and this is my 3rd year.




I love to make friends with anybody who sincere with the friendship..and of course I do appriciate my fp's friends alot...I think I should be enough at this moment .To all my FP's friends I really hope that our friendship will last forever.Love you guys!!

Code:


Code:










Friday, 25-Apr-2008 09:28 Email | Share | | Bookmark
Our house was on the flood

Astro takde signal
It's pouring heavily
Lebat sungguh hujan
View all 23 photos...
It was my 1st experienced. Tak pernah merasa lagi rumah kena banjir ni. Semuanya bermula malam Selasa lepas. Hujan turun dengan lebat sekali since lepas Maghrib. Masa daddy hantar Ez pegi mengaji(masa tu dah hujan pun) mummy siap buka sliding door bagi chance Erfan tengok hujan. Syok la masa tu..lagi pun Astro takde signal bila hujan lebat so takde chance la nak tengok news..nak beralih ke tv belakang,malas pulak.


Quote:
Hujan lebat sangat



Quote:
My baby is enjoying himself looking at the rain


Then around 10.30 daddy nak keluarkan barang dari booth kereta lepas tu daddy panggil Ez ajak tengok air . Daddy kata longkang dah penuh air Ez.(kononnya nak bagi peluang kat Ez tengok air penuh la..)then tak sampai 5 minit daddy rushed masuk dalam suruh mummy cepat siap. Daddy kata air naik.Masa tu Erfan dah tido..mummy baru je on kan laptop. Sementara mummy siap2 barang2(sempat la capai susu anak2,baju bdk berdua ni & diapers Erfan) then daddy shut down my laptop. angkat laptop masuk kereta..buka cpu comp naikkan atas dinning table..then bila mummy nak masuk kereta & nak buka gate air dekat porch dah paras buku lali..daddy suruh kami semua masuk kereta..daddy yang lock pintu semua. I was really panic masa tu..tak tau nak kata mcm mana . Air naik mendadak sangat macam air pasang kat laut tu..Keluar je kat junction tu rupanya ramai yang dah mengalihkan kereta mereka. Nak ke kiri daddy kata banyak kereta dah stuck on the road.Air dah mula naik disitu. Daddy ke kanan dah naik ke bukit di Air limau(somewhere in masjid tanah) kat situ dah bersusun kereta..daddy parked kereta dah turun semula to our house. Kami anak beranak duduk la dalam kereta. Hujan still lebat lagi masa tu . Dalam 10 minit daddy called kata air dah masuk dalam rumah. Daddy kata dalam paras buku lali la..tapi kat jalan depan rumah paras lutut. I really can't imaging that situations. Mummy called atuk inform our situation.My parents lagi la risau kan cucunya ..lama kami tunggu dalam kereta. Daddy pun berulang alik dari rumah ke kereta. Ramai orang masa tu..polis, bomba, PGA 3 semua bertungkus lumus membantu. Around 1 pagi my parents decide untuk datang ambik my kids. Then daddy suruh atuk tunggu kat Alor Gajah sebab kat Lubok China pun banjir. Daddy turun semula ke rumah around 1.30 then a few minutes daddy called suruh mummy bawak kereta kat area tmn kitaorang tu. Air dah mula surut daddy kata. Masa tu Erfan still tido & Ez pun dah fall asleep.Sian anak2 tido dalam kereta. Masa mummy parked kereta dekat row of the shop houses..daddy tunggu budak2 dalam kereta. Mummy balik rumah kejap. Ambik the kids stuff..mummy have to redah air la nak sampai kat rumah. Dalam rumah air dah surut masa tu..electricity dah stop.Blackout for the whole of M.tnh.Masuk rumah guna torch light.Terkejut tengok keadaan rumah. Berlumpur.Terfikir ..macam mana la nak kemas ni..lepas dah ambik barang budak berdua tu..kami straight away to Alor Gajah. My parents tunggu di situ. Around 2.30 masa tu. Sampai semula ke Masjid tanah around 3 pagi. Ajak daddy around pekan masjid tanah..sebab air pun dah surut. Ya ALLAH..teruk sungguh kedai2 kat pekan tu. Ramai peniaga dah datang tengok kedai masing2..paling kesian kedai2 stationary..kedai kain..KFC pun teruk..Banyak bank yang terjejas juge. Balik rumah..tak tau nak nak buat apa..daddy suruh tido dulu.Esok baru start mengemas. Esoknya pagi2 lagi dah bangun cuci rumah. Habis buku2 basah.baju Erfan pun banyak yang basah yang mana mummy letak kat drawer yang bahagian bawah tu. Bilik tengah la paling teruk..sebab banyak barang2 dalam kotak kami simpan dalam bilik tu.Banyak yang perlu dibuang..luckily washer..fridge tak rosak . Rasanya all my neighbours cuti hari tu..Kami off 2 hari..ni pun belum selesai lagi. .Setiap kali bila hujan mummy sure trauma..takut la kalau banjir ni berulang lagi. Tapi semalam PBT dah pun melebarkan sungai kat masjid tanah.Hopefully kejadian ni tak berulang lagi..


Quote:
The living room



Quote:
Dining area



Quote:
Kitchen



Quote:
Our room..daddy buka katil since Erfan selalu jatuh katil dulu..so look what happen to the bed & our wall paper too



Quote:
The kids room



Quote:
Daddy's garden



Quote:
Habis pokok bunga semua..



Quote:
Curtain pun habis berlumpur


Tuesday, 22-Apr-2008 10:59 Email | Share | | Bookmark
TOUCH OF NATURE


Touch of nature..

[quote]This is another of those Linky Love game where you only have to tag 10 person in one post but still there is no actual limit (you can tag more if you want!). Once tagged, you have to copy paste the link in this post, and make them grow!

Do not delete any of the links and be honest to yourself!

************************************************************
BennyLiew, RamblingMoo, Mum & Kids In Wonderland, Judelittle, Our mini blogsphere, Rooms in My Heart, J@n!ce Ng, ChinNee, Jo-N, LadyJava's Lounge, Apples Of The Eyes, aNgRiAniWoRLd, persismutiara, my little family, LG a.k.a Lemongrass ,
McTa ,manje ,nitta,yatt, mat gebu

next

The lucky 7 person I am going to tag is
S_Shamen, Siti Azma, Sweet Bobo, Mak Lang, Kak Pah Sherry, Lizah Zakaria, Dayang....
(Dan, untuk senarai nama di atas, sudilah kiranya menerima gambar "Touch Of Nature" dari mat gebu untuk blog/fotopages anda..)

10 person i'm going to tag is
shima, jasmeen, yullina,soulha,elianas,rani, sabrina,zuhri, kak rinchan,umi-kal...dan sudilah kiranya menerima TOUCH OF NATURE dariku untuk mu wahai sabahat sekelian untuk ditepek di FP/blog memasing supaya dinding umah cantik berseri.

10 person i'm going to tag is
norsham, Asmahani , Aida , Niza , rinzura , mamasya , Farah , zaiy , fiza , azura , MamaFaMi
...dan sudilah kiranya menerima TOUCH OF NATURE dariku untuk mu wahai sabahat sekelian untuk ditepek di FP/blog memasing supaya dinding umah cantik berseri

11 person i'm going to tag is (y 11? it's my favourite number )
As, Cik Linn, Emy, Linda, Oli, CT, Sue, Zura, Jeff, Abang E, Rina
... dan sudilah kiranya menerima Touch Of Nature dariku untuk mu wahai sahabat sekalian untuk disimpan di fp / blog masing2 agar kelihatan cantik berseri

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*________________________________________________~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

First of all I would like to thanked my dear sis kak Sham a.k.a mummy Sofie for tagging me To me,when someone tagged us it means we're been appriciated by that person. It's my turn choosing another person to be tagged.Since kak Sham choose to tag 11 person(because 11 is her fav numb so I choose to tag 4 person only.Why I choose 4 the same reason that I wanted to give just like kak Sham..4 was my lucky & favourite number. I was born on 4th of ........ 1979 so that's why I'm choosing 4 person to be tag. The 4 lucky person goes to :-

1) My best buddy Ruzi from Temerloh
2) Kak Gee the hot mama for the Imels
3) Anis Mummy Aisya
4) Yong ibu Chem
To all the lucky 4 please work on it yea..


Saturday, 19-Apr-2008 03:37 Email | Share | | Bookmark
What I did on Saturday

I'm using this corelle set before this..
Now I'm using this Akojaya set
Another Akojaya set of mine
View all 17 photos...
Walaupun hari ni Saturday cuti kan tapi mummy still have to woke up early sebab daddy nak gi umah Atuk (my FIL) pagi2 nak mandikan atuk yang dah uzur tu so lepas sembahyang subuh daddy pun dah pegi the kids masih lagi tido mummy ambik kesempatan kemas kitchen. Tukar set pinggan saje je dah lama tak bertukar so nak ambik mood la konon..(macam la banyak set pinggan kat umah ni..ada 3 je )


Quote:
Pagi lagi dah masuk kitchen..operasi mengemas


Lepas selesai semua daddy pun balik. Bawak balik breakfast & lauk for today. Daddy beli ikan tenggiri, ketam & udang(jenis pengantin). Kat kg daddy tu(perkampungan nelayan) so seafood memang quite cheap .crab tu (tak la sebesar macam kat laut lepas tu) 1kg around RM5.Udang pulak(jenis pengantin) tu kalau kat pasar sini around RM60 per kilo. Tapi kat kg daddy hanya RM35 sekilo. Mummy sebenarnya kureng sikit dengan udang jenis ni sebab kulit dia tebal tapi sebab daddy dah beli kita makan je la kan .Mummy choose to cook the crab & prawn for today, Ikan simpan dalam peti. Crab tu ingat nak steam macam yang Aida one of my fp friends buat tu..then udang tu pula nak goreng sambal je. Lepas dah steam crab mummy put on the black pepper sauce on it. Udang tu pulak lepas dah goreng dengan butter I pun on the chillies on it. tak sabar nak makan tapi yang paling kelakar nye before 12 noon mummy dah pun siap masak untuk lunch today..hari ni dalam sejarah


Quote:
The crab



Quote:
The butter prawn


Malam tadi sekolah Daddy ada organise dinner kat Persatuan Nelayan Kuala Sg Baru. Meraikan beberapa orang staff mereka yang bertukar. Kalau kat PNK tu biasa la makan ikan bakar la kan..memang fresh kat situ . Tapi yang tak bestnye mummy tak enjoy pun makan kat sana because of certain reasons . First sebab kat situ banyak kucing..I'm allergic + geli dengan kucing ,second kena handle Erfan yang membuas lari ke sana ke mari. Kalau dibiarkan takut jatuh dalam laut pula nanti sebab tempat tu memang tepi laut . Because I'm too busy with my boy,I don't have time to snap any pictures.Agaknye daddy pun tahu mummy tak puas makan seafood malam tadi so today he bought the crabs & prawns for me to be cook


Thursday, 17-Apr-2008 13:08 Email | Share | | Bookmark
Finally

It's pouring heavily
Sleeping beauty
Reach Seremban
View all 9 photos...
Finally I've completed the 3 papers for this sem. Alhamdulillah..although alot of obstacles came towards me but I managed to handle it. Looking forward for the next sem that will begin around May

Since mummy dah habis exam,so hari ni lepas daddy balik dari sekolah kitaorang balik Seremban ambik Ez. Sebab mummy ada 2 straight morning papers on the past 2 days so we decide to leave Ez with his atuk & nanny at Seremban(Ez suka je bila dapat chance duduk dengan atuk) Adik pegi nursery as usual la kan. Ez tu sebab daddy malas nak keluar fetch dia around 11.30 (his preschool ended around that time) so terpaksa la eksport ke Seremban
Otw to Seremban masuk je tol Pedas hujan turun dengan lebat sekali until we reach Seremban the rain is still heavily pouring down.

Lebat sungguh hujan


Bila hujan..my baby pun sedap la tido Look at his new hair cut


Dah sampai Senawang..


After having our tea at my parents house we shoot back to Melaka before that sempat singgah kat Paroi Jaya beli burger kat Ijan's corner. I love the burger..nice taste..orang Ampangan sure tau gerai ni kalau orang Paroi Jaya sure familiar punye lah.. lepas dah tapau burger kami pun terus pulang ke rumah di Masjid Tanah sambil menikmati burger dalam kereta tapi sebelum tu macam biasa la everytime balik Seremban sure singgah sini punye la ni my hubby punye keje..suka bebenar nak tgk progress our house kat Desa Duranta II tu almost 70% dia kata (setiap kali pegi memang daddy turun sorang..mummy malas la,stay dalam keta je ).


Angle dari depan..syok tengok rumah row depan yang dah pun hampir siap

Yang tak bestnye I missed Bella episod for today sebab reach rumah dah almost 7.45.terpaksa la tunggu next week


Mummy's boy..missed u

Quote:
A million thanks to all my fp's friends for your condolences and support to me during my previous entry..NowI realised that when we lose someone that we really love sometimes make us realised that we should appreciated the past and I believe on what my cousin said..."Bila ALLAH ambil sesuatu yang amat kita sayang..bermakna Allah sedang menduga hambaNya..dan sesungguhnya Allah lebih menyayangi hambaNya itu lebih dari kita menyanyangi nya..Bila terjadinya perkara sebegini kadang-kala menyedarkan kita kembali hambaNya yang adakalanya lalai dan leka pada tuntutanNYA


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net